Om

Frøydis Elvestrand

Jeg  er trebarns mor og utdannet samfunnsgeograf fra universitetet i Oslo. Yoga kom inn i livet mitt en gang i 2004 og jeg begynte å instruere tidlig, allerede i 2006. I 2009 etablerte jeg yogarom, og startet opp med yoga klasser på Det Gule Huset i Moss.

 

Yogautdannelsen begynte med Anders Lien og Ashtanga yoga i 2005 (Norges idrettshøgskole). Den ble etterhvert fulgt opp med timer og teacher Training med Gaute Gulbrandsrød som driver Presence yoga i Oslo. Flere workshops, blant annet med David Swenson (Ashtanga Vinyasa), Jordan Bloom (Anusara) og Elisabeth Engquist (medisinsk yoga) har også gitt viktig inspirasjon.

 

I 2011/2012 fulgte Tantsu Professional Practitoner Training med Ateeka. Dette har i ettertid skiftet navn til "Somatic Bodywork". I 2012/2013 Yoga Somatics Teacher Training, også med Ateeka. Michael Stewart har vært en viktig inspirasjonskilde særlig med hensyn til mantra og "Bhakti yoga", men og det mer kraftfulle fysiske arbeidet i Asanas. Med ham har jeg hatt flere retreat og workshops både her og rundt i Europa.  David  Frawly  er den viktigste med hensyn til studie av Ayurveda og den filosofiske bakgrunnen til både yoga og Ayurveda. Dette er pågående studier gjennom American Institute of Vedic Studies. Kurset "Ayurvedic Healing" og "Yoga, Ayurveda, Mantra and Meditation" er begge kurs jeg har gjennomført her. I tillegg kommer flere retreats med David Frawley og Yogini Shambhavi L. Chopra opp gjennom årene.

 

For tiden studerer jeg Shadow yoga med Alexandra Hoang Gilbert. Shadow yoga er en form for Hatha yoga som søker å videreføre den tradisjonelle og autentiske Hatha yoga tradisjonen og er grunnlagt av Shandor Remete (Sundernath).

 

Jeg praktiserer og underviser i hovedsak Hatha yoga, men Ayurvedisk yoga har naturlig blitt en del av denne praksisen som følge av mine studier ved American Institute of Vedic Studies. Ayurvedisk yoga er ikke en spesiell stil, men impliserer individuell- og situasjons betinget tilpasning av yoga praksiser. Ayurvedisk yoga har optimal helse og velvære som mål, fysisk og mentalt. Meditasjon og mantra er en viktig del av min praksis både slik jeg har lært det av dr David Frawley ved American Institute of Vedic Studies og slik jeg har lært det av Craig Hamilton (Integral Enlightenment).


 

Kontaktinformasjon

 

 

Yogarom, organisasjonsnr: 993 308 390

 

Besøksadresse: 

Skogveien 11, 1570 Dilling

 

Kontakt: Frøydis Elvestrand

Mobil: (+47) 405 37 078

E-post: post@yogarom.net

 

Linker

Dr David Frawley (Pandit Vamadeva Shastri) Ayurveda og yoga

www.vedanet.com

 

Ateeka

Tantsu og Yoga Somatics

www.yoga-somatics.com

 

Michael Stewart

Yoga, pranayama, mantra og kirtan

www.shantavirayoga.org

 

Shandor Remete (Sundernath)

Hatha yoga - Shadow yoga

www.shadowyoga.com

 

Alexandra Hoang Gilbert

Shadow yoga

www.dragonyogashala.com

 

Craig Hamilton

Integral Enlightenment 

www.craighamiltonglobal.com

 

 

 

Galleri: Klikk for å se store bilder.